Vera Nikolić

Rodjena sam 1968, u Beogradu. Počela sam da vežbam jogu sa 19 godina kod Nene Milošević.

Vežbajući, iskusila sam mnoge stilove joge, u Srbiji i Irskoj, gde sam živela 4 godine.

Završila Akademiju za joga instruktore kod učitelja Predraga Nikića.

Instruktor postala 2010. godine.

Na istoj akademiji završila i obuku “Joge za decu”, a kurs “Child psychology from birth to 10 years” u School of practical child care, Froebel University, Dublin, Ireland.

Na Arhitektonskom fakultetu diplomirala 1994. godine.

Feng šui praktikant sam od 2015. godine. Ovo zvanje stekla sam na Feng šui institutu Sandre Drinčić. Bavim se projektovanjem lepih prostora primenjujući pravila feng šuija.

U “Joga studiju Vera” vežba I vežbalo mnogo divnih ljudi kojima je joga, kako kažu, unapredila živote.

Februara 2016. otvaram ogranak studija na Lionu u kome se održavaju i radionice vezane za zdrav način života i pozitivan stav prema životu.

U svom radu najvažnije mi je da usmerim ljude ka lepotama života: lepoti u sebi, lepoti u okruženju, prostoru u kom žive, lepoti u roditeljstvu i zajednici…

Radim na tome da sa svojom ekipom približim jogu i ženama i muškarcima svih godina i – naravno, deci.

Prevela sam i dve knjige: “Kako da pričate da bi deca učila”, Elen Mazliš i Adel Fiber i “Deset velikih minuta” Goldi Hon.

Živim sa mužem i troje dece na Vračaru.

Branko Ilić

Rodjen sam 1983.

Prvi put sa jogom se susrećem 2013. godine i to sa ashtanga stilom. Hatha jogu počinjem da vežbam 2014. godine i u njoj se pronalazim.

Sertifikat za instruktora joge stičem 2015. godine na akademiji pri Joga Savezu Srbije i pod vođjstvom učitelja Predraga Nikić.

Krajem januara 2016. godine stičem zvanje “joga energoterapeuta” pri istoj organizaciji.

Joga mi je donela više važnih pozitivnih promena u životu.

Svestan sam važnosti svakog živog bića, onih koje je sam već susreo, kao i one koje ću tek sresti zbog čega osećam iskrenu zahvalnost prema svima i svemu što mi život donosi.

Od 2010. godine sam master diplomirani inženjer elektrotehnike.

Svakodnevni rad je jednog inženjera je uglavnom vezan za računar u sedećem položaju.

Na ličnom primeru sam se uverio koliko redovno praktikovanje joge može da neutrališe negativne posledice takve dnevne rutine.

Od detinjstva se bavim sportom, prvenstveno fudbalom. Svestan sam važnosti dobre pripreme uma i mišića pre svakog fizićkog napora.

Smatram da mi je joga značajno doprinela u smanjenju broja povreda kao i brzini oporavka mišića, zbog čega bih voleo da je približim sportistima, ali i svim ostalim ljudima.

Volim ples, plešem dugi niz godina, a i zaljubljenik sam u prirodne lepote , planinarim po predivnim brdima i planinama naše zemlje.

Maja Regoje

Sa jogom sam se prvi put ozbiljnije srela 2000. godine, kada mi je konstatovan teži oblik upale izazvane koksaki virusom i bila zabranjena svaka fizička aktivnost.

Kao „ovisnik“ o aerobiku veoma teško sam primila tu vest a onda sam, ne prijavljujući lekaru, počela da idem na časove joge i vrlo brzo osetila pozitivne efekte disanja i relaksacije.

Kasnije sam nastavila sa Aštanga jogom kod Ranka Stojiljkovića.

Pre pet godina sam počela sa Hata jogom kod Biljane Kovačević, gde sam se potpuno pronašla.

Sertifikovani sam instruktor pri Joga savezu Srbije, a zavrsila sam i kurs za Joga energo terapeuta, takođe pri Joga savezu Srbije. Bavim se i pilatesom.

Po struci sam diplomirani inženjer geologije.

Divno je što sve ono što radimo na času možemo da primenimo, veoma efikasno, u svakodnevnom životu.

Možemo da naučimo kako da energetski obnavimo, pravilno dišemo, utičemo na bolje zdravlje, fizičku kondiciju, lakše prihvatamo prilike u životu, budemo smireniji i fokusiraniji.

Sve to sam doživela na ličnom primeru, i svim srcem želim da prenesem mojim dragim vežbačima.

Branka Tomanović

 

258Rođena sam u Beogradu 8.10.1972.

Završila sam Osnovnu školu u Beogradu. Srednju školu na Pedagoškoj akademiji za obrazovanje vaspitača, a zatim višu na Pedagoškoj akademiji za obrazovanje nastavnika razredne nastave, obe u Beogradu. Nakon završene više škole , radila sam u više različitih osnovnih škola,  a uz rad, završila sam Učiteljski fakultet u Beogradu i stekla zvanje – profesor razredne nastave.

20 godina radim sa decom kao profesor razredne nastave.

Trenirala sam ritmičku gimnastiku, bavila se folklorom, a par godina unazad , aktivnije se bavim likovnom umetnošću.

Poštovalac sam joge više godina, a vežbanjem se bavim od 2012. godine.

Diplomirala sam na Međunarodnoj joga akademiju u Beogradu pod rukovodstvom prof. Predraga Nikića ( diplomskim radom pod nazivom ,, Joga za decu u mlađem školskom uzrastu ( kroz igru i radost do slobode)“) i stekla zvanje – SPORTSKI OPERATIVNI TRENER U JOGI na Fakultetu za sport Univerziteta ,, Union – Nikola Tesla“ u Beogradu.

Dea Mišić

dea

Rođena sam 1988. godine. Po struci sam diplomirani filozof, a po zanimanju kouč, psihoterapeut u edukaciji i instruktor joge.

Jogu praktikujem od 18. godine, a instruktorskim radom počela sam da se bavim 2011, neposredno nakon završetka obuke na Međunarodnoj joga akademiji u Beogradu.

Studije filozofije završila sam 2013. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Na istom fakultetu završila sam i master studije za obrazovanje predmetnih nastavnika i tokom 2015. godine stekla prva radna iskustva u struci.

2013. godine upisala sam edukaciju iz konstruktivističke psihoterapije, savetovanja i koučinga pri Udruženju konstruktivista Srbije. Od januara 2015. godine, radim volonterski kao savetnik u okviru projekta „Pričajmo o tome“ koji se bavi pružanjem besplatne psihološke pomoći studentima kroz online savetovanje.

Joga za mene predstavlja psihofizičku disciplinu koja unapređuje zdravlje u celini pomažući u osvešćivanju i jačanju individualnih mogućnosti, kao i u prevazilaženju ograničenja, kako na telesnom, tako i na psihološkom planu. Takva vrsta rada na sebi pospešuje funkcionisanje čoveka na raznim poljima, osposobljava ga za lakše nošenje sa izazovima i pritiscima svakodnevice i povećava osećaj zadovoljstva sobom i životom u celini. Verujem da su ovo više nego dovoljni razlozi da i vi počnete da praktikujete jogu i učinite je sastavnim delom vašeg života. Za početak, probajte.